ŽUPNE OBAVIJESTI - 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 15.12.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu od utorka slavimo svagdane došašća koji imaju prednost pred spomendanima svetaca. U ovim danima slavimo bližu pripravu za Božić.

Danas u Crkvi slavimo nedjelju Caritasa. Sva prikupljena milostinja i dobrovoljni prilozi idu za potrebe hrvatskog Caritasa.

 

Danas na 3. nedjelju došašća imamo večernju misu u 18 sati. Nakon mise koncert duhovne glazbe ima naš  „VIS ABBA“. Uz koncert mladi će pripremiti hranu i piće. Dođite na program i podržite ovu akciju u župi.    

Sutra nastavljamo s blagoslovom obitelji u našoj župi. Na rasporedu su ulice Plančićeva, Rendićeva i Jobova. U utorka završavamo s redovitim blagoslovom obitelji. Od srijede do subote imamo naknadni blagoslov za sve obitelji koje nisu bile kod kuća a žele blagoslov. Neka se jave za dogovor.

Sutra nastavljam i s misama zornicama koje su u 6 sati. Pozivamo i stare i mlade na mise i prigodna druženja u prostoru našeg samostana.

U srijedu je susret mladih s Hrvatskim nadzemljem u 20.30 sati. Tema susreta je “Božić u drugim kulturama”. Predavač je don Jakoslav Banić.      

U četvrtak će u katedrali sv. Dujma u Splitu biti prigodni Advenstski koncert na kojem nastupaju bogoslovi naše nadbiskupije. Koncert počinje u 20 sati a vjernike potičemo da poslušaju dobre adventske pjesme.

U našoj crkvici sv. Trojice traje Jerihonsko bdijenje kroz sedam dana neprestanog klanjanja pred Presvetim. Uz klanjanje biti će i misa svaki dan u 19 sati. Program završava u četvrtak večernjom misom u 19 sati. 

Za iduću nedjelju pripremamo prigodni listić s rasporedom bogoslužja kroz božićne blagdane, rasporedom ispovijedanja, polnoćki i prigodnom božićnom čestitkom. 

Tisak: Glas koncila...