ŽUPNE OBAVIJESTI - 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 08.12.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

 U ovom tjednu slavimo:

         Ponedjeljak: BEZGREŽNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE, svetkovina

         Srijeda: Sv. Damaz I, papa  

         Četvrtak: Gospa Guadalupska

         Petak: Sv. Lucija, djevica i mučenica

         Subota: Liturgija kvatri

 

Danas na 2. nedjelju došašća večernju misu u 18 sati predvodi povjerenik za pastoral mladih naše nadbiskupije don Mihael Prović. Nakon mise koncert duhovne glazbe ima „VIS Veritas Eterna“. Ako bude dobro vrijeme koncert će biti ispred crkve koji su mladi uredili za ove nedjelje kroz došašće. Uz koncert mladi će pripremiti hranu i piće. Pozivamo vas da svojim sudjelovanjem na koncertu i misu podržite ovu akciju u župi.

Svetkovina Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije sutra se svečano slavi u crkvi Sv. Frane na obali.

Sutra nastavljamo s blagoslovom obitelji u našoj župi. Na rasporedu su ulice Antofagaste, Put skalica, Karamanova i Plančićeva br. 2.-6. Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči, stalaži za tisak, našoj web stranici  i mladi će staviti svim obiteljima u poštanske sandučiće.

U našoj crkvici sv. Trojice organizira se Jerihonsko bdijenje kroz sedam dana neprestanog klanjanja pred Presvetim u nakanu za nerođene od 12.-19. prosinca. Uz klanjanje biti će i misa svaki dan u 19 sati. Navratite malo na molitvu i program. Program počinje u četvrtak večernjom misom u 19 sati.

Iduće nedjelje u Crkvi slavimo nedjelju Caritasa. Sva prikupljena milostinja i dobrovoljni prilozi idu potrebe hrvatskog Caritasa. Na stalaži imate prigodne koverte u koje možete staviti svoju pomoć i donijeti u nedjelju na misu. Pomoć stavite u redovitu milostinju ili u sakristiju. Unaprijed hvala.

Tisak: Glasa koncila, Mali Koncil za djecu i Veritas.