ŽUPNE OBAVIJESTI - 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 01.12.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:     

         Utorak: Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter

         Srijeda: Sv. Ivan Damašćanski, prezbiter i crkv. naučitelj    

         Petak: Sv. Nikola, biskup

         Subota: Sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj

Današnjom 1. nedjeljom Došašća započeli smo novi Liturgijsku Godinu i pripremu za proslavu Božića. Kroz vrijeme Došašća mise zornice s molitvom jutarnje su u 6 sati, osim nedjeljom. Nakon mise je prigodno druženje u kafeteriji. Večernje mise su svakim danom, osim subote, u 18 sati.

 

Naši framaši su izradili prigodne adventske vijence, anđele i druge božićne ukrase koje će prodavati ispred crkve poslije misa. Od prihoda želimo podržati aktivnosti mladih u župi. Kroz  vrijeme Došašća mladi će pjevati i animirati večernje nedjeljne mise. Poslije večernjih misa u Perivoju sv. Ante, ispred naše crkve biti će koncerti duhovne glazbe i druženje za sve vjernike. Pozivamo vas da podržite Advent na Poljudu svojoj prisutnošću. 

U ovom tjednu započinjemo blagoslov obitelji u našoj župi. U ponedjeljak smo u ulicama Sutrojičin put, Put Supavla i Hrvatske mornarice od brojeva 16-32 . Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči, na stalaži za tisak i našoj web stranici. Framaši su već stavili u poštu obiteljima koje će imati blagoslov u ovom tjednu.

Molitveni susret za duhovna zvanja naše nadbiskupije biti će u ponedjeljak u 20 sati u Velikoj kapeli nadbiskupskog sjemeništa.

U utorak se održava duhovna obnova za igrač Katoličke malonogometne lige naš nadbiskupije. Duhovna obnova će biti u katedrali sv. Duje u 20 sati. Molimo igrače naše ekipe da dođu na vrijeme ispred crkve.

Svetkovina Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije svečano se slavi devetnicom i misama na sam blagdan u crkvi Sv. Frane na obali. Raspored misa kroz devetnicu i na svetkovinu imate na oglasnoj ploči.

Tisak: Glasa koncila,, Živo Vrelo, Svjetlo Riječi,Veritas…