ŽUPNE OBAVIJESTI - ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA - 24.11.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

Ponedjeljak: Sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica

Utorak: Sv. Leonardo Portomauricijski, prezbiter

Srijeda: Sv. Franjo Antun  Fasini, prezbiter

Četvrtak: Sv. Jakov Markijski, prezbiter

Petak: SVI SVETI FRANJEVAČKOG REDA, blagdan 

Subota: SV. ANDRIJA APOSTOL

Današnjom svetkovinom Krista Kralja završava Vrijeme kroz   i još jedna Liturgijska godina. Iduće nedjelje I. nedjeljom Došašća započinje nova Liturgijska godina i vrijeme priprave za Božić.

Sutra je sastanak župno-pastoralnog vijeća naše župe u 19.30 sati. Pozivnice su u sakristiji, a susret će biti u vjeronaučnoj  dvorani u samostanu.

U ovom tjednu se slavi 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Malika Al-Kamila. Raspored događanja imate na plakatu oglasnog prostora.

U Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja biti će predstavljanje knjige Vjeropoj Riječi od autora fra Bernardina Škunce, našeg franjevca. Knjiga je posvećena fra Bonaventuri Dudi a predstavljanje će biti u srijedu u 19.30 sati.

U četvrtak naša nadbiskupija slavi 50. godišnjicu ponovne uspostave Splitske metropolije. Svečana akademija će biti u jutarnjim satima a svečano misno slavlje u katedrali sv. Duje u 18 sati. Misu će predslaviti naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Pozivamo vjernike na ovo svečano slavlje.

Blagoslov obitelji u našoj župi započet ćemo poslije blagdana u prvom tjednu došašća, u ponedjeljak 02. 12. Ako u župi ima novih obitelji za blagoslov mogu se javiti i ostaviti svoje podatke. Pripremit ćemo letak rasporeda blagoslova obitelji po ulicama u našoj župi za iduću nedjelju.

Naša Frama na Poljudu je izradila vijence za Došašće, prigodne ukrase i osmislila program za Došašće, posebno za nedjeljne večernje mise iza kojih će biti prigodni koncerti. Danas će ispred crkve prodavati vijence za Došašće a iduće nedjelje uz vijence i druge prigodne ukrase.

Tisak: Glasa koncila, Veritas, Živo Vrelo…