ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PRVA KORIZMENA NEDJELJA - 18.02.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

Ured za Pastoral mladih naše nadbiskupije i Hrvatsko nadzemlje organiziraju susret za mlade u srijedu u 20.30 sati na temu: „Valentinovo s Nadzemljem“. Susret će se održati i Velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa. Pozivamo mlade i zaljubljene na ovaj susret.  

Danas u 20 sati počinje cjelonoćno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u našoj crkvici Svete Trojice kod pomorske srednje škole. Molitvena nakana je za našu domovino po zagovoru sv. Josipa. Klanjanje završava misom u 7 sati sutra ujutro.

Kroz vrijeme Korizme u našoj crkvi obavljamo pobožnost Križnog puta petkom i nedjeljom u 17. 30 sati, pola sata prije večernje mise. 

U utorak je večernja misa posvećena sv. Anti. 15 minuta prije mise u 18 sati je pobožnost na čast sv. Anti, a nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Iduće nedjelje u gradu se održava Splitski polumaraton s početkom u 9 sati. U nedjelju će biti zatvorene za promet ove ulice: Supavla, Zrinsko-frankopanska i Kaštelanska ulica. Sve ulice vode prema našoj crkvi za vrijeme jutarnjih misa. Molimo vjernike koji dolaze na jutarnje mise do podne da pripaze na promet. 

Iduće nedjelje naši framaši predvode Križni put i animiraju večernju misu u 17. 30 sati. Kako je tog dana i polumaraton pozivamo vjernike na pobožnost i nedjeljnu večernju misu, posebno mlade srednjoškolce. 

Povodom 50. obljetnice kanonizacije prvog hrvatskog sveca Sv. Nikole Tavelića organizira se hodočašće „Nikolinom Bosnom“. Jednodnevno hodočašće biti će 29. travnja ove godine. Polazak je rano ujutro u Kraljevu Sutjesku na susret svih hodočasnika i molitvu. U katedrali u Sarajevu svetu misu u 18 sati predvodi kard. Vinko Puljić. Nakon mise je povratak u Split. Prijave hodočasnika vršimo kroz korizmeno vrijeme u župnom uredu. 

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Brat Franjo i Veritas...