ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU - 11.02.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

Ovdje, u prezbiteriju naše crkve, pored ambona imamo prigodnu svijeću sa logom Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu. Svake nedjelje na početku misnog slavlja, uz prigodnu molitvu  svijeću će upaliti predstavnici pojedinih župnih skupina.

 

Danas u Crkvi slavimo Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske. U gradu se svečano slavi na Manušu i u Velom Varošu.

Župa Presvetog Srca Isusova na Visokoj organizira u ovom tjednu „Tjedan braka“ kroz prigodne večernje mise i predavanja. Program se nalazi na oglasnoj ploči.

Ured za pastoral duhovnih zvanja u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa sutra u 20 sati organizira molitveni susret za duhovna zvanja.    

U utorak naš Susjed Hajduk slavi svoj 107. rođendan. Misno slavlje u našoj crkvi biti će u 9 sati. Hajduku unaprijed čestitamo rođendan i želimo puno uspjeha na nogometnom terenu.

U ovom tjednu na Pepelnicu ili Čistu srijedu počinje Korizma. Blagoslov pepela i obred pepeljanja vrši se u misi nakon homilije. Taj dan vjernici su pozvani na obvezatan post i nemrs. Izuzeta su djeca, stariji i nemoćni.

U srijedu u 19 sati imamo roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Susret će biti u vjeronaučnoj dvorani.

Korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ počinje 14. veljače u ovom tjednu molitvom, postom i miroljubivim bdijenjem. Informacije imate na oglasnoj ploči i prigodnom letku.

Ured za Pastoral mladih naše nadbiskupije organizira Katolički turnir u hokeju u sportskoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Više informacija imate na oglasnoj ploči. Nastupaju župne ekipe srednjoškolci i studenti.

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila i Veritas…