ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PETA NEDJELJA KROZ GODINU - 04.02.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Agata, djevica i mučenica

         Utorak: Sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi, muč. 

         Srijeda: Sv. Koleta iz Corbie, djevica                   

         Petak: Sv. Skolastika , djevica

         Subota: Bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik

Iduće nedjelje u našu crkvu dolazi prigodna svijeća povodom Trećeg susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu. Svake nedjelje biti će prigodna molitva uz zapaljenu svijeću za potrebe obitelji i skupina koje djeluju u župi.

Postulatura za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca ima  Predstavljanje knjige “Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca”. Predstavljanje će se održati 6. veljače 2018., utorak, s početkom u 19.30 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. U glazbenom dijelu nastupit će mješoviti zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije “don Frane Bulić”.

U utorak je večernja misa posvećena sv. Anti. 15 minuta prije mise u 18 sati je pobožnost na čast sv. Anti, a nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.      

U subotu se kod Sestara službenica milosrđa na Kamenu u Splitu održava duhovni seminar na temu: „Oslobođeni i blagoslovljeni!“ Raspored seminara imate na oglasnoj ploči. 

Iduće nedjelje se slavi blagdan Gospe Lurdske u Velom Varošu i na Manušu. Raspored trodnevnica i devetnica imate na oglasnoj ploči.

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Naša ognjišta, Kana, MAK- Mali Koncil za djecu sa puno dobrih odgojnih sadržaja u vjeri.