ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - DRUGA KORIZMENA NEDJELJA - 25.02.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu obilježavamo Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini na temu:  Da ne ohladi ljubav mnogih“. Osim molitve kroz dane u tjednu sva prikupljena milostinja na misama iduće nedjelje ide za potrebe vjernika u Bosni i Hercegovini. 

U Velikoj dvorani nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu sutra u 19.00 sati održat će se predavanje na temu: „Istina o Istanbulskoj konvenciji“. U ime Udruge Glas roditelja za djecu predavanje će održati prof. Ladislav Iličić. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. 

Korizmena inicijativa 40 dana za život traje od 14. veljače do 25. 03. Ispred splitskog rodilišta se moli za život nerođenih. Potičemo vjernike na molitvu i post za porast našeg naroda. 

U utorak je večernja misa posvećena sv. Anti. 15 minuta prije mise u 18.00 sati je pobožnost na čast sv. Anti, a nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U srijedu je susret roditelja ovogodišnjih krizmanika u 19.30 sati u vjeronaučnoj dvorani našeg samostana. 

Kroz vrijeme Korizme u našoj crkvi obavljamo pobožnost Križnog puta petkom i nedjeljom u 17.30 sati, pola sata prije večernje mise.

Povodom 50. obljetnice kanonizacije prvog hrvatskog sveca Sv. Nikole Tavelića organizira se hodočašće „Nikolinom Bosnom“. Jednodnevno hodočašće biti će 29. travnja ove godine. Prijave hodočasnika vršimo kroz korizmeno vrijeme u župnom uredu.

Večeras naši framaši predvode Križni put i animiraju večernju misu u 17.30 sati. Pozivamo vjernike na pobožnost i nedjeljnu večernju misu, posebno mlade srednjoškolce.           

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Brat Franjo i Veritas…