ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 03.12.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Ponedjeljak: Sv. Barbara, djevica i mučenica  

         Srijeda: Sv. Nikola, biskup

         Četvrtak: Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

         Petak: BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE, svetkovina

Naša nadbiskupija je izdala proglas svim vjernicima povodom nove pastoralne godine koja je proglašena „GODINOM MAJČINSTVA. Pod geslom „Očinstvo i majčinstvo: dva lica roditeljskog poslanja“ pripremamo se za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu 2018. godine. 

Današnjom 1. nedjeljom Došašća započeli smo novi Liturgijsku Godinu i pripremu za proslavu Božića. Kroz vrijeme Došašća mise zornice s molitvom jutarnje su u 6 sati, osim nedjelja. Nakon mise je prigodno druženje.Večernje mise su svakim danom, osim subote, u 18 sati.         

Naši framaši su izradili prigodne adventske vijence i anđele koje će prodavati ispred crkve poslije misa. Od prihoda želimo podržati aktivnosti mladih u župi i pomoći nekoliko siromašnih obitelji za Božić.

U prošlom broju Glasa Koncila izišla je reportaža o našoj župi. Naručili smo još primjeraka koje možete uzeti poslije misa kao i redoviti broj Glasa Koncila koji je bogat svojim sadržajima.  

U ovom tjednu započinjemo blagoslov obitelji u našoj župi. U četvrtak smo u ulicama Sutrojičin put, Put Supavla i dio ulice Hrvatske mornarice br. 30-44. Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči, na stalaži za tisak, našoj web stranici i možete ga ponijeti svojim obiteljima. 

Svetkovina Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije svečano se slavi devetnicom i misama na sam blagdan u crkvi Sv. Frane na obali. Raspored misa kroz devetnicu i na svetkovinu imate na oglasnoj ploči.

Tisak: Glasa koncila, MAK-Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Naša Ognjišta, Svjetlo Riječi, Veritas…