ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 10.12.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Srijeda: Sv. Lucija, djevica i mučenica

         Četvrtak: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

         Subota: Liturgija kvatri        

Sutra nastavljamo blagoslov obitelji u našoj župi po najavljenom rasporedu kojeg imate na oglasnoj ploči, kod tiska i na našoj web stranici. 

U Velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa Ured za pastoral duhovnih zvanja sutra organizira molitvu za duhovna zvanja u 20 sati. 

U organizaciji 40 dana za život, molitvenih zajednica i župe Sv. Trojice, u utorak u našoj župnoj crkvici Sv. Trojice, počinje sedmodnevno Jerihonsko bdijenje za nerođene. Bdijenje počinje na blagdan Gospe Gvadalupske svetom misom u 19 sati. Kroz sedam dana biti će neprestano klanjanje a  svaki dan misa u 19 sati. Uključimo se u molitvu za nerođene. 

Blagdan sv. Lucije se svečano slavi u splitskoj katedrali u srijedu misama preko cijelog dana i mogućnošću za ispovijed. Raspored misa imate na oglasnoj ploči. 

U srijedu svi ovogodišnji krizmanici i prvi razredi srednje škole imaju zajednički susret i predbožićnu ispovijed u 20.30 sati. 

U petak, subotu i nedjelju održavaju se dani Frame grada Splita. U program je uključena i naša župa jer će tridesetak mladih iz župe biti primljeno u Franjevačku mladež. 

Duhovna obnova za hrvatske branitelje i njihove obitelji održava se u subotu 16. prosinca u Velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa.  Program započinje u 16 sati. Informacije imate na oglasnoj ploči. 

Iduće nedjelje u župi slavimo Nedjelju Caritasa. Prikupljena milostinja preko misa ide za potrebe caritasa naše nadbiskupije. 

Tisak: Glasa koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Naša Ognjišta, Svjetlo Riječi, Veritas…