ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA - 26.11.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Ponedjeljak: Sv. Franjo Antun Fasini, prezbiter      

         Utorak: Sv. Jakov Markijski, prezbiter

         Srijeda: SVI SVETI FRANJEVAČKOG REDA

         Četvrtak: SV. ANDRIJA APOSTOL, blagdan                

U novom broju Glasa Koncila, povodom 50 godina župe, izišla je reportaža o našoj župi. Naručili smo više brojeva kako bi Vam omogućili da ovaj broj imate u svojim obiteljima. Cijena primjerka je 7 kuna i nalazi se na stalaži za tisak u dnu crkve.  

U ovom smo mjesecu najavili osnivanje Franjevačkog svjetovnog reda u našoj župi. Prvi susret će se održati sutra u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani našeg samostana. 

Do kraja godine bi Hrvatski sabor trebao raspravljati o ratifikaciji Istanbulske konvencije koji direktno napada kršćanske vrednote. Konvencija zahtjeva da se rodna ideologija uvede u hrvatsko školstvo i medije. Na oglasnoj ploči imate web stranicu za više informacija o sprečavanju ratifikacije štetne za naše vrijednosti.           

Današnjom svetkovinom Krista Kralja završava Vrijeme kroz godinu i još jedna Liturgijska godina. Iduće nedjelje I. nedjeljom Došašća započinje nova Liturgijska godina i vrijeme priprave za Božić. 

Blagoslov obitelji započet ćemo poslije blagdana Sv. Nikole biskupa 07. 12. Ako u župi ima novih obitelji za blagoslov mogu se javiti ostaviti svoje podatke. Pripremit ćemo letak rasporeda blagoslova obitelji po ulicama u našoj župi za iduću nedjelju.

Iduće nedjelje u župi organiziramo humanitarnu prodaju vjenčića i ukrasa za došašće. Mladi će poslije misa biti ispred crkve.      

Tisak: Glas koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Naša Ognjišta, Svjetlo Riječi, Veritas…