ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 31. NEDJELJA KROZ GODINU - 05.11.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Srijeda: Bl. Ivan Duns Škot, redovnik

         Četvrtak: POSVETA LATERANSKE BAZILIKE

         Petak: Sv. Leon Veliki, papa i crkveni naučitelj

         Subota: Sv. Martin Tourski, biskup

U organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira  i Caritasa Nadbiskupije organiziraju se Dani socijalne zauzetosti koji će trajati od danas do 19. studenog. U subotu 11. 11.  u Velikoj dvorani na Gripama održat će se humanitarni koncert pod nazivom „najmanji za najmanje“ koji će početi u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 i 40 kuna možete nabaviti poslije misa. U kutiju možete staviti i vaše donacije. Prihodi od koncerta su namijenjeni za deset siromašnih obitelji s bolesnom djecom.

Pozivamo i mlade na okupljanje četvrtkom u 20.30 sati. Susreti su namijenjeni za srednjoškolce i studente sa svrhom obnove Frame u našoj župi.

U ozračju našeg franjevačkog samostana i Svetišta sv. Ante želimo ovdje osnovati mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda. Članovi mogu biti praktični vjernici koji su iznad 25 godina i žele živjeti u svijetu po Pravilu sv. Franje Asiškoga. Više informacija imate na plakatu oglasne ploče.

U subotu i nedjelju u našu župu dolazi novinar Glasa Koncila koji će pripremiti reportažu o našoj župi povodom 50 godina župe i biti na jutarnjim misama.

Od tiska imamo Glasa koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Veritas…