ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 30. NEDJELJA KROZ GODINU - 29.10.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Srijeda: SVI SVETI, svetkovina

         Četvrtak: Spomen svih vjernika pokojnika

         Petak: Spomen svih pokojnih članova Franjevačkih redova

         Subota: Sv. Karlo Boromejski, biskup

Danas je nastupilo zimsko računanje vremena. Večernje Svete mise nedjeljom i kroz tjedan, osim subote, biti će u 18 sati. Vrijeme rada župnog ureda u poslijepodnevnim satima, osim srijedom,  je od 16-17.30 sati.          

Sutra je roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika u vjeronaučnoj dvorani u 19 sati. Molimo roditelje da obavezno dođu.           

U utorka 31. listopada u 20 sati Ured za pastoral mladih organizira molitveni susret uoči svetkovine Svih Svetih. Susret će se održati u crkvi Presvetog Otkupitelja i franjevačkom samostanu na Trsteniku. Misu i klanjanje predvodi fra Ante Vučković. Pozivamo mlade na ovaj susret.

U srijedu je svetkovina Svih Svetih. Mise u našoj crkvi su u 10 i 18 sati. Misa na groblju Lovrinac je u 14.30 sati i predvodi je naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Župni ured ne radi na svetkovinu Svih Sveti i na spomen svih vjernih pokojnika. U srijedu krizmanici nemaju vjeronauk.         

U organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira  i Caritasa Nadbiskupije organiziraju se Dani socijalne zauzetosti koji će trajati od 5.-19. studenog. U subotu 11.11.  u Velikoj dvorani na Gripama održat će se humanitarni koncert pod nazivom „najmanji za najmanje“ koji će početi u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 i 40 kuna možete nabaviti poslije misa ispred crkve iduće nedjelje. Prikupljeni prihodi namijenjeni su za deset siromašnih obitelji s bolesnom djecom.  

Od tiska imamo Glasa koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Veritas…