ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 32. NEDJELJA KROZ GODINU - 12.11.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

    Utorak: SV. NIKOLA TAVELIĆ, prezbiter i mučenik

    Srijeda: Sv. Albert Veliki, biskup i crkveni naučitelj

    Četvrtak: Sv. Margareta Škotska

    Petak: SV. ELIZABETA UGARSKA, zaštitnica OFS-a

    Subota: Posveta bazilika sv. Petra i Pavla

 

Sutra u 19 sati imamo roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika i pripravnika za krizmu, za prve i druge razrede srednje škole. Susret će se održati u dvorani za vjeronauk gdje mladi imaju svoje susrete. 

U ovom tjednu se održava Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Program manifestacija imate na oglasnoj ploči ispred naše crkve. 

U srijedu s početkom u 20.30 sati Ured za pastoral mladih i Hrvatsko nadzemlje organiziraju susret na temu: „Rodna ideologija“. Gošća susreta je dr. Željka Markić. Susret se održava u Nadbiskupskom sjemeništu.

Povodom Dana socijalne zauzetosti u srijedu 15. 11.  u franjevačkom samostanu na Trsteniku održat će se predavanje o važnosti nedjelje kao dana Gospodnjega. 

U ovom smo mjesecu najavili osnivanje Franjevačkog svjetovnog reda u našoj župi. Prvi susret će se biti u petak na blagdan sv. Elizabete, zaštitnice OFS-a. Susret započinje misnim slavljem u 18 sati i nastavlja se u dvorani našeg samostana. Molimo sve zainteresirane da dođu na susret. 

U našoj crkvici Sv. Trojice u subotu s početkom u 20 sati održat će se misa i cijelonoćno klanjanje za našu domovinu. Molitva završava jutarnjom misom u nedjelju u 7 sati. 

U idućem broju Glasa Koncila biti će reportaža o našoj župi povodom 50 godina župe sv. Trojice. Potičemo vas da nabavite ovaj broj i imate ga u svojim obiteljima.

Od tiska imamo Glasa koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Naša Ognjišta, Svjetlo Riječi,Veritas…