ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 33. NEDJELJA KROZ GODINU - 18.11.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:       

         Srijeda: Prikazanje Blažene Djevice Marije, Gospa od Zdravlja      

         Četvrtak: Sv. Cecilija, djevica i mučenica

         Petak: Sv. Klement I, papa i mučenik

         Subota: Sv. Andrija Dung-Lac i 117 vijetnamskih mučenika 

Danas je Dan sjećanja za sve žrtve Vukovara koje su svoj život ugradili za slobodu naše domovine. Uključimo se u kolonu sjećanja Vukovarskom ulicom u gradu ili osobnom molitvom.   

U utorak je pobožnost sv. Anti 15 minuta prije večernje mise, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. 

U srijedu je Gospa od Zdravlja koja se svečano slavi na Dobrome u Splitu. Mise su svakog sata od 6-11 sati i poslijepodne od 15-19 sati. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić, a misa zahvalnica na kraju dana je u 20.30 sati. 

Mjesečni susret mladih s Hrvatskim nadzemljem organizira se ove srijede s početkom u 20.30 sati. Gost predavač je fra Mario Knezović na temu „Zadnji susret Nadzemlja“. Naravno da nije zadnji!    

U četvrtak je spomen sv. Cecilije zaštitnice crkvene glazbe. Pozivamo članove župnog zbora i članove VIS-a ABBA na prigodnu misu u 18 sati i poslije mise na domjenak u dvorani našeg samostana. 

Iduće nedjelje svetkovinom Krista Kralja svega stvorenja završava Liturgijska Godina. Framaši naše župe organiziraju prodaju vijenaca za Došašće, anđela i ukrasa koje možete kupiti ispred crkve iduće nedjelje i na 1. nedjelju Došašća. Prigodni edukativni program uz humanitarnu prodaju biti će 1. i 2. prosinca, kada će mladi ispred crkve urediti prostor u božićnom ozračju. Više o tome iduće nedjelje. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas, Živo Vrelo, MAK- Mali Koncil za djecu.