ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 17.12.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas smo ušli u drugi dio Došašća, bliže priprave za Božić, zato kroz ovaj tjedan nema posebnih spomena svetaca. 

Slavimo danas Nedjelju karitasa. Prikupljena milostinja preko misa ide za potrebe karitasa naše nadbiskupije. 

Danas u gradu završavaju „Dani Frame grada Split“ obećanjima i večernjom misom koja će biti u Gospe od Zdravlja. Tridesetak mladih iz naše župe biti će primljeni u Franjevačku mladež i tako ćemo obnoviti naše mjesno bratstvo. Na izlazu iz crkve mladi će dijeliti letke o FRAMI. 

Pozivamo vas na jutarnje mise zornice u 6 sati i prigodno druženje poslije misa u dvorani našeg samostana. Posljednja zornica je u subotu.

Sutra nastavljamo blagoslov obitelji u našoj župi po redovitom rasporedu do srijede. Naknadni blagoslov je u četvrtak ili po dogovoru s obiteljima do Nove Godine. 

Sutra je naša župa domaćin duhovne obnove za članove Katoličke malonogometne lige. Pokorničko bogoslužje za mlade je u 19.30 sati a misa u 20 sati. Nakon mise je prigodno druženje u dvorani samostana. 

Izdali smo i prigodni bilten za Božić u kojem imate raspored misa i događanja u božićnim danima i koji možete ponijeti svojim obiteljima. Mladi će bilten dijeliti ispred crkve. 

U srijedu se organizira susret za mlade u velikoj dvorani sjemeništa na temu „Ćaća se vraća“. Posebno pozivamo krizmanike i mlade na ovaj susret s početkom u 20.30 sati. 

Iduće nedjelje slavimo Četvrtu nedjelju Došašća i Badnji dan. Zato u crkvi nema večernje mise u 18 sati, nego mise polnoćke u 21 sat i u ponoć. 

Redovite ispovijedi u župi su u petak i subotu od 10-12 sati i poslije podne od 16-18.30 sati. Ispovijed u nedjelju na Badnji dan je od 8.30-12.30 sati. Poslije podne na Badnjak i na sam dan Božića neće se ispovijedati.

Od tiska imamo novi broj Glasa koncila, Naša Ognjišta, Veritas….