Izbori u poljudskoj FRAM-i

U četvrtak 21.02.2019 godine bio je važan dan za franjevačku mladež na Poljudu. Izabrano je Vijeće poljudske FRAMe koje čine: Ivan Jukić - predsjednik, Tomislav Jurić - zamjenik predsjednika, Ivan Torlak - tajnik, Josip Tokić - blagajnik, Iva Purkić - voditeljica formacije.

Nakon izbora između 21 obećanika u poljudsko bratsvo službeno je primljeno i novih 27 članova te poljudska FRAMa sada broji 48 stalnih članova.

Fotografije pogledajte u našoj Facebook galeriji.

Za prvu izjavu zamolili smo izabranog predsjednika Ivana Jukića:

"Okupilo se mnoštvo mladih koji žele osjetiti pravu i istinsku ljubav Isusa Krista. Cilj je bio ući u taj svijet koji se približava Svetom Franji. Baš zato dvadesetak mladih obećanika (koji su dvije nedjelje ranije dali obećanja da će živjeti po uzoru na Svetog Franju) birali su vijeće. Sada Frama službeno ima sve funkcije koje će biti zadužene za vođenje ove zajednice. Pored ovoga oko trideset mladih daju svoja primanja sa kojima ulaze u ovu bratsko sestrinsku službu. Svi ovi mladi žele osjetiti ljubav. Ljubav koja nikada ne izdaje, te ljubav koja nikada ne napušta. Molitvom Sv. Franji daju zavjet da će dolaziti na sva duhovna događanja i tako se što bolje duhovno uzdizati. Kažu da je župa jaka onoliko koliko mladih ima u njoj. Baš zato se nadamo da će ovo biti korak naprijed da bi postali prepoznatljivi u Splitu i okolici. Velik dan za samostan Svetog Ante na Poljudu. Ovi mladi bit će budućnost ove župe te se nadamo da će zajedno sa svećenicima radit za dobrobit župe Svete Trojice."