ŽUPNE OBAVIJESTI - 19. NEDJELJA KROZ GODINU - 07.08.2022.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan u Crkvi slavimo:

         Ponedjeljak: SV. DOMINIK, blagdan

         Utorak: SV. TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA, blagdan

         Srijeda: SV. LOVRO, blagdan

         Četvrtak: SV. KLARA ASIŠKA, blagdan

Sutra počinje trodnevnica povodom blagdana sv. Klare Asiške u samostanskoj crkvi sestara klarisa u Splitu. Raspored trodnevnice i misa na samu svetkovinu imate na oglasnoj ploči.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije večernje mise koja je u 20 sati. Nakon mise je  klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U petak počinje trodnevnica na čast Velike Gospe. U gradu se svečano slavi kod franjevaca kapucine kod Gospe od Pojišana.

Jučer je započela molitvena oktava za svetost biskupa i svećenika u našoj župnoj crkvici sv. Trojice. Trajat će 8 dana od 6.-14. kolovoza. Raspored molitvenog programa imate na oglasnoj ploči i na našoj web stranici.

Na današnjim jutarnjim misama je oproštaj župnika fra Tomislava i ž. vikara fra Anselma od naših vjernika jer idu na nove službe koje im je odredila uprava naše provincije. Zahvaljujemo se svima na suradnji i pomoći koju smo doživjeli u ovoj župi i svetištu sv. Ante na Poljudu. Budućem župniku fra Frani i njegovu pomoćniku fra Nikici želimo Božji blagoslov u pastoralnom radu ove župe.

Tisak: novi broj Glasa Koncila