ŽUPNE OBAVIJESTI - PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA - 02.12.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:        

         Ponedjeljak: Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter

         Utorak: Sv. Ivan Damašćanski, prezbiter

         Četvrtak: Sv. Nikola, biskup

         Petak: Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

         Subota: BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE

Današnjom 1. nedjeljom Došašća započeli smo novi Liturgijsku Godinu i pripremu za proslavu Božića. Kroz vrijeme Došašća mise zornice s molitvom jutarnje su u 6 sati, osim nedjelja. Nakon mise je prigodno druženje.Večernje mise su svakim danom, osim subote, u 18 sati. 

Naši framaši su izradili prigodne adventske vijence, anđele i kuglice koje će prodavati ispred crkve poslije misa u božićnom ambijentu kojeg su sami osmislili. Uz prodaju Napravili su i kolačiće koje možete probati a nakon večernje mise imamo prigodni koncert. U slučaju kiše koncert će biti u crkvi a prodaja u klaustru samostana. Od prihoda želimo podržati aktivnosti mladih u župi koji su se doista potrudili oko ovog projekta.  

U ovom tjednu započinjemo blagoslov obitelji u našoj župi. Sutra smo u ulicama Sutrojičin put, Put Supavla i dio ulice Hrvatske mornarice. Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči i našoj web stranici. Mladi će raspored dostaviti i u vaše poštanske sandučiće.  

Sutra u 20.30 sati u našoj crkvi imamo zajednički susret za ovogodišnje krizmanike, prve razrede srednje škole i njihove roditelje. 

U utorak je duhovna obnova za mlade koji nastupaju u Katoličkoj ligi naše nadbiskupije. Obnova se održava na Kmanu u župi Pomoćnice Kršćana s početkom u 20.30 sati. 

Tisak: Glasa koncila, MAK- Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Naša Ognjišta, Svjetlo Riječi,Veritas…