ŽUPNE OBAVIJESTI - 7. NEDJELJA KROZ GODINU - 23.02.2020.

on Posted in Župa.

U ovom tjednu nema posebnih slavlja.

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na Čistu srijedu počinje Korizma, vrijeme kroz koje se pripremamo za svetkovinu Uskrsa. U srijedu na misama u 7 i 18 sati imamo blagoslov pepela i obred pepeljanja nakon službe riječi i homilije. Na Čistu srijedu je obvezatan post i nemrs za sve od 16 do 60 godine, osim bolesnih i nemoćnih osoba.

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike na ovu pučku pobožnost.

Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaustavljanje pobačaja od Pepelnice do Cvjetnice. Molitva će biti u Klinici za ženske bolesti i porode u Spinčićevoj 1 od 6-18 sati i Poliklinici Cito u ulici Moliških Hrvata 4 od 8-14 sati.

Povodom 1.000 godina od prvog pisanog spomena ove crkve na Poljudu pokrećemo obnovu klupa u crkvi koje su dotrajale. Obnova jedne klupe košta oko 4.000 kuna. Pozivamo vas da se uključite u ovu akciju kao dobročinitelji samostana i štovatelji sv. Ante. U svaku novu klupu bit će umetnuta pločica za pojedinačnu pomoć a svaku donaciju ćemo upisati u kroniku našeg samostana i župe.

Mladi se još mogu prijaviti za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 09. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu.

Od tiska imamo novi broj: Glas Koncila. Kanu i Veritas.