ŽUPNE OBAVIJESTI - DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU - 17.01.2021.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Srijeda: Sv. Fabijan, papa, i sv. Sebastijan, mučenici

         Četvrtak: Sv. Agneza, djevica i mučenica

         Petak: Sv. Vinko, đakon i mučenik

Sutra se nastavlja školska godina za sve osnovce i srednjoškolce. Za niže razrede osnovne škole nastava se održava u školama. Zato u subotu pozivamo djecu 3. i 4. razreda osnovne škole na redovite pripreme za prvu svetu pričest.

U ponedjeljak započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Ove godine tema osmine nosi naslov “Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“. Osmina završava na blagdan obraćenja Sv. Pavla 25. siječnja.

U utorak 15 minuta prije večernje mise imamo pobožnost na čast sv. Ante. Nakon mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Caritas naše nadbiskupije organizira prikupljanje novčane pomoći za stradale potresom u Sisku, Glini, Petrinji i okolnim mjestima. Prošle nedjelje smo skupili 16.630,00. Hvala svima na pomoći. Ovdje kod kipa sv. Ante imate prigodnu škrabicu u koju možete ostaviti novčani prilog koji se skuplja do 02. veljače u istu nakanu.

Iduće nedjelje u Crkvi slavimo Nedjelju Božje Riječi. Ova godina je proglašena „Godinom čitanja“, zato potičemo naše vjernike na čitanje Biblije i vjerskog tiska.

Od tiska imamo: novi broj Glas Koncila