ŽUPNE OBAVIJESTI - 23. NEDJELJA KROZ GODINU - 08.09.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

 U ovom tjednu slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Petar Claver, prezbiter      

         Četvrtak: Presveto Ime Marijino Bl. Djevice Marije 

         Petak: Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkv. naučitelj         

         Subota: UZVIŠENJE SV. KRIŽA, blagdan

Danas u Crkvi slavimo i blagdan Male Gospe. Kao svetkovina svečano se slavi u Solinu i Vepricu. Raspored slavlja imate na plakatima oglasne ploče.

Povodom obilježavanja 16. obljetnice smrti sluge Božjega fra Ivana Perana organizira se jednodnevno hodočašće na Košljun kod Punta na otoku Krku. Polazak autobusa je u 5 sati 14. rujna sa Sukoišanske ulice. Prilog za vožnju je 100 kn. Dodatne informacije možete dobiti u uredu.   

Sutra započinje nova školska godina. U četvrtak je prvi službeni susret za Framu u 20.30 sati. Pozivamo mlade na ove susrete. Pozivamo djecu koja pjevaju u dječjem zboru na prvu probu koja će biti u subotu u 10 sati i ministrante na susrete subotom u 10 sati. Iduće nedjelje ćemo objaviti prve susrete za srednjoškolce i prvopričesnike. 

 

Župa Svetog Križa u velom Varošu u Splitu slavi župni blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. Prigodna trodnevnica je od 11. -13. rujna, a raspored svetih misa na blagdan u subotu imate oglasnoj ploči. 

 

Još ovaj mjesec vjernici mogu obnoviti kumstva u Africi. Na oglasnoj ploči imate popis djece, njihov uspjeh u školi i zahvalno pismo učenika. Školovanje za osnovnu školu je  50 eura i za srednju100 eura. Školovanje na fakultetu stoji 300 eura. Primamo nova kumstva od vjernika koji se žele uključiti u ovu akciju. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas Živo Vrelo…