ŽUPNE OBAVIJESTI - 8. NEDJELJA KROZ GODINU - 03.03.2019.

on Posted in Župne obavijesti.

 Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Utorak: Sv. Ivan Josip od Križa        

         Srijeda: PEPELNICA

         Četvrtak: Sv. Perpetua i Felicita

U utorak je pobožnost na čast sv. Ante 15 minuta prije mise u 18 sati, a nakon mise prigodno klanjanje.

Na Čistu srijedu počinje Korizma, vrijeme kroz koje se pripremamo za svetkovinu Uskrsa. U srijedu na misama u 7 i 18 sati imamo blagoslov pepela i obred pepeljanja nakon službe riječi i homilije. Na Čistu srijedu je obvezatan post i nemrs za sve od 16 do 60 godine, osim bolesnih i nemoćnih osoba.

Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedjeljom u crkvi imamo pobožnost Križnog puta pola sata prije večernje s početkom u 17.30 sati. Za vrijeme pobožnosti i mise biti će prigoda za  svetu ispovijed. Pozivamo vjernike, a posebno djecu, mlade i ministrante na ovu pučku pobožnost.

U srijedu je roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika u 19.30 sati u velikoj dvorani našeg samostana. Trebaju doći samo roditelji.

Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaustavljanje pobačaja od Pepelnice do Cvjetnice. Molitva će biti u Klinici za ženske bolesti i porode u Spinčićevoj 1 od 6-18 sati i Poliklinici Cito u ulici Moliških Hrvata 4 od 8-14 sati.

Naša nadbiskupija organizira godišnje hodočašće u Poljsku. Hodočašće će biti od 07.-13. listopada. Više informacija imate na oglasnoj ploči i prigodnom letku kojeg možete uzeti kod Tiska.

Od tiska imamo novi broj: Glas Koncila i Veritas.