ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PRESVETO TROJSTVO - SVETKOVINA - 27.5.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:    

         Četvrtak: PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO

         Petak: Sv. Justin, mučenik

Danas je svetkovina Presvetog Trojstva, zaštitnika naše župe. Svim župnim suradnicima, vijećnicima, zborovima, ministrantima, mladima i vjernicima želimo rast u milosti Gospodina našega Isusa Krista, ljubavi Boga Oca i zajedništvu Duha Svetoga.

U utorak je 11. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje je u 19 sati i nakon mise prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise je ispovijed.

U srijedu je Gospa od Milosrđa koja se svečano slavi na Žnjanu. Ova župa slavi 50-u obljetnicu postojanja. Svečano misno slavlje u 19 sati predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić. Raspored događanja imate na oglasnoj ploči.

U četvrtak je svetkovina Tijelova. Mise u našoj crkvi su ujutro u 10 sati s Tijelovskom procesijom oko samostana i večernja misa u 19 sati.

Naša nadbiskupija je domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna ove godine. Nadbiskupija moli vjernike da se jave župama za prijem obitelji.      

Bliži se i svetkovina sv. Ante Padovanskog kojeg slavimo 13. lipnja. Pozivamo vjernike da se aktivno uključe u proslavu i jave u sakristiju za pomoć kod svijeća, klupa, stolica, redarstva, milostinje, čitanja. Posebno za procesiju pozivamo djecu, ministrante, zborove i mlade kako bi se na vrijeme dogovorili za konkretne zadaće.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, MAK – Mali Koncil za djecu…