ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PEDESETNICA - DUHOVI - 20.05.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:        

         Ponedjeljak: Bl. Dj. Marija Majka Crkve      

         Četvrtak: POSVETA BAZILIKE SV. OCA FRANJE U ASIZU

         Petak: Sv. Beda Časni, prezbiter i crkveni naučitelj

U mjesecu svibnju, svaku večer pola sata prije mise imamo Svibanjske pobožnosti, molitvu krunice u 18.30  sati. Utorkom će krunica biti u 18 sati. 

U utorak je 10. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje je u 19 sati i nakon mise prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise je  ispovijed. 

U srijedu u 20 sati imamo susret članova župno-pastoralnog vijeća. Susret će se održati u vjeronaučnoj dvorani, a pozivnice su u sakristiji.

Građanske udruge pokrenule su inicijative za prikupljanje potpisa o otkazivanju Istanbulske konvencije i Narod odlučuje. Volonteri će ispred crkve prikupljati potpise jer je referendum najizravniji izraz demokracije.       

U četvrtak počinje trodnevnica u čast župnog blagdana i svetkovine Presvetog Trojstva u župnoj crkvici Sv. Trojice. Trodnevnicu predvode naši franjevci s Poljuda, a misu na svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju u 10 sati predvodi župnik fra Tomislav. Kroz trodnevnicu pozivamo na molitva krunice je u 18.30 sati i misu u 19 sati. Ovdje u crkvi nema mise u 10 sati.

Župa na Kmanu Pomoćnice Kršćana i na Žnjanu Gospe od Milosrđa slave 50 godina župe. Raspored devetnice i događanja kroz ovaj tjedan imate na plakatima oglasne ploče. 

Naša nadbiskupija je domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna ove godine. Nadbiskupija moli vjernike da se kroz mjesec svibanj jave svojim župama za prijem obitelji. Do sada nam se nitko nije javio.  

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, MAK – Mali Koncil za djecu…