ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - SEDMA NEDJELJA USKRSA - 13.05.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:        

         Ponedjeljak: SV. MATIJA, apostol       

         Srijeda: Sv. Margareta Kortonska, pokornica

         Četvrtak: Sv. Paškal Bajlonski, redovnik

         Petak: Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik

U mjesecu svibnju, svaku večer pola sata prije mise imamo Svibanjske pobožnosti, molitvu krunice u 18.30  sati. Utorkom će krunica biti u 18 sati.

U utorak je 9. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje je u 19 sati i nakon mise prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise je  ispovijed.

U subotu u 11 sati u našoj župi će biti Krizma. Pripremni susret za krizmanike, kumove i roditelje sa krizmateljem su sutra u 20.30 sati. Ispovijed je u petak u 20 sati. Misno slavlje u 11 sati u subotu predslavi dr. Eduard Punda.

U subotu, 19. svibnja, u Splitu se održava Hod za život pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“. Okupljanje će biti u 10 sati u parku Zvončac. Hodom dajemo doprinos u promicanju vrijednosti i zaštiti svakog ljudskog života.

Građanske udruge pokrenule su inicijativu za prikupljanje potpisa o otkazivanju Istanbulske konvencije. Volonteri će ispred crkve prikupljati potpise jer je referendum najizravniji izraz demokracije. Odazovimo se ovoj akciji.

Iduće nedjelje u 11 sati u našoj crkvi će biti svečana sveta misa koju će predvoditi fra Ivan Sesar, generalni definitor franjevačkog reda. Naša provincija povodom 130. godišnjice rođenja  fra Bernardina Sokola organizira „Dane dr. fra Bernardina Sokola“, glazbenika i mučenika. Njega, kojeg su partizani 1944. godine odveli sa Badije i utopili u moru, a tijelo mu je pokopano na obali Orebića i još nisu pronađeni njegovi posmrtni ostatci. Tim povodom u nedjelju neće biti mise u 10 sati, a misa u 11.30 je pomaknuta u 11 sati. Pozivamo vjernike na ovu svečanost. Nakon mise u klaustru nastupaju klape Kambi, Podvorje i nekoliko župnih zborova.

Naša nadbiskupija je domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna ove godine. Nadbiskupija moli vjernike da se kroz mjesec svibanj jave svojim župama za prijem obitelji. Do sada nam se nitko nije javio. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Naša Ognjišta,...