ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - ŠESTA NEDJELJA USKRSA - 06.05.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:       

         Ponedjeljak: SV. DUJAM, svetkovina

         Četvrtak: UZAŠAŠĆE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA

         Subota: Sv. Leopold Bogdan Mandić, spomendan 

Sutra je proslava sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i naše nadbiskupije. Večeras uoči središnje proslave u 18 sati biti će u splitskoj Katedrali svečana Večernja molitva i otvaranje moćnika sv. Dujma. Sutra glavna proslava počinje s procesijom u 10 sati. Molimo sve ministrante da dođu ovdje u crkvu u 9 sati po ministrantska odijela i zajednički polazak na procesiju i misu na splitskoj obali. Pozivamo sve vjernike na zajedničko misno slavlje.      

U mjesecu svibnju, svaku večer pola sata prije mise imamo Svibanjske pobožnosti, molitvu krunice u 18.30  sati. Utorkom će krunica biti u 18 sati.       

U utorak je 8. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje je u 19 sati i nakon mise prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise je  ispovijed. 

Iduće nedjelje u našoj župi imamo prvu sv. Pričest. Redovite probe za djecu su od utorka do petka u 19.30 sati. Ispovijed prvopričesnika i roditelja biti će u subotu u 9 sati. U nedjelju je svečana misa u 10 sati na kojoj će 30 djece primiti sakrament Svete Pričesti. 

Naša nadbiskupija je domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna ove godine. Nadbiskupija moli vjernike da prihvate obitelji koje će doći na ovaj susret za smještaj i hranu sa subote na nedjelju. Kroz mjesec svibanj se možete javiti u sakristiju ili ured i prijaviti koliko osoba možete primiti. Do sada nam se nitko nije javio.  

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Brat Franjo…