ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PETA NEDJELJA USKRSA - 29.04.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:        

         Utorak: Sv. Josip Radnik 

         Srijeda: Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj

         Četvrtak: SV. FILIP I JAKOV, apostoli, blagdan

         Petak: Bl. Julijan iz Bala, prezbiter 

U mjesecu svibnju, svaku večer pola sata prije mise imamo Svibanjske pobožnosti, molitvu krunice u 18.30  sati. Utorkom će krunica biti u 18 sati.      

U utorak je 7. utorak pobožnosti sv. Anti. Krunica počinje u 18.30 sati. Misno slavlje je u 19 sati i nakon mise prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prije i za vrijeme mise biti će prigoda za sv. Ispovijed. Zbog državnog praznika u utorak neće raditi župni ured. 

Proslava blagdana Našašća sv. Križa u župi na Velom Varošu biti će u srijedu i četvrtak: raspored programa imate na oglasnoj ploči. 

U petak je prvi petak u mjesecu i prilika za ispovijed prije misa.

U petak 04. svibnja u 9 sati održat će se Međunarodni znanstveni skup „Utjecaj pape Ivana Pavla II na osamostaljenje Hrvatske države“ u Velikoj dvorani Centralnog bogoslovnog sjemeništa. Skup organizira Konzulat Republike Hrvatske u Krakovu. 

U subotu 05. svibnja u 21 sat na Peristilu održat će se Sudamija Fest. Na festivalu duhovne glazbe nastupit će i naš „VIS ABBA“. U slučaju kiše koncert će se održati u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa. Dođite i podržite mlade u duhovnom nastupu. 

Naša nadbiskupija je domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna ove godine. Nadbiskupija moli vjernike da prihvate obitelji koje će doći na ovaj susret za smještaj i hranu sa subote na nedjelju. Kroz mjesec svibanj se možete javiti u sakristiju ili ured i prijaviti koliko osoba možete primiti.  

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Živo Vrelo, Brat Franjo…