ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - PETA KORIZMENA NEDJELJA - 18.03.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

Sutra je svetkovina Sv. Josipa. U našoj crkvici Sv. Trojice danas u 20 sati počinje cijelonoćno Euharistijsko klanjanje za domovinu koje traje do sutra u 15 sati. U 15 sati je krunica Božjeg milosrđa i sveta misa koju predvodi don Nedjeljko Ante Ančić, pastoralni vikar nadbiskupije. Sv. Josip se svečano slavi u župi sv. Obitelji u Sukoišanskoj ulici. Raspored misa je na oglasnoj ploči.     

   

Pobožnost 13 utoraka na čast Sv. Ante počinje u utorak i nastavlja se svakog utorka do blagdana sv. Ante. Krunica počinje u 17.30 sati, misu u 18 sati predvodi fra Šime Škibola, samostanski propovjednik. Poslije mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Za vrijeme pobožnosti biti će prilika za svetu ispovijed. 

U srijedu je susret za roditelje ovogodišnjih krizmanika u 19 sati. A sve krizmanike i mlade pozivamo na prigodno predavanje na temu „Bog je mlad“ koje organizira Ured za mlade i Hrvatsko nadzemlje u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u 20.30 sati. Gost predavač je don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba.

U četvrtak je prigodna duhovna obnova za mlade i sudionike Katoličke lige u crkvi sv. Frane na obali u 20 sati.

U petak je Križni put grada Splita po Marjanu. Okupljanje je kod crkve sv. Frane na obali u 14 sati, nakon pobožnosti je sveta misa! Kod nas je Križni put u 17.30 sati, pola sata prije večernje mise u 18 sati.

Idućeg vikenda nastupa ljetno računanje vremena. Večernja misa na Cvjetnicu u nedjelju biti će u 19 sati. 

Iduće nedjelje slavimo Cvjetnicu koja nas uvodi u Veliki tjedan. Mise na Cvjetnicu su u 9, 11.30 i 19 sati. Na Cvjetnicu nema mise u 10 sati. U 9 sati je blagoslov maslinovih grančica, procesija, pjevana Muka i sveta misa. Na ostalim misama će biti samo blagoslov grančica.

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Mali Koncil za djecu, Brat Franjo i Veritas...