ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - TREĆA KORIZMENA NEDJELJA - 04.03.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

Danas u Crkvi obilježavamo Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini na temu: Da ne ohladi ljubav mnogih“. Osim molitve kroz dane u tjednu sva prikupljena milostinja na današnjim nedjeljnim misama ide za potrebe Crkve i vjernika u Bosni i Hercegovini. Hvala svima na pomoći.

Sutra u 20 sati imamo sastanak Župno-pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani našeg samostana.

U Velikoj dvorani nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu sutra u 19 sati održat će se predavanje na temu: „Istina o Istanbulskoj konvenciji“. predavanje će održati prof. Ladislav Iličić. Ulaz je slobodan.

U utorak je večernja misa posvećena sv. Anti. 15 minuta prije mise u 18 sati je pobožnost na čast sv. Anti, a nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Kroz vrijeme Korizme u našoj crkvi obavljamo pobožnost Križnog puta petkom i nedjeljom u 17.30 sati, pola sata prije večernje mise.

U srijedu u večernjim satima u splitskoj bolnici u 80. godini života, umro je fra Stjepan Pupić Bakrač koji je ovdje u samostanu proveo zadnje godine svojega života. Obično je misio na misi u 10 sati, a zadnje dvije godine bio u koncelebraciji na ovoj misi kada pjeva naš župni zbor. Bio je korz tri godine gvardijan u ovom samostanu od 1975.-1978. i dvije godine župnik naše župe sv. Trojice na Poljudu od sredine kolovoza 1976.  do rujna 1978. Jučer je bio sprovod na Lovrincu u 12 sati koji je vodio naš gvardijan fra Antun Bilokapić, a misu zadušnicu u našoj crkvi vodio je naš provincijal fra Andrija Bilokapić. U ime samostana i župe se zahvaljujemo svima koji su pomogli oko organizacije i bili na sprovodnim obredima, posebno župnom zboru, domaćicama na kolačima i s. Lidiji na svakoj vrsti pomoći. Pomolimo se za pokoj njegove duše: Oče naš…. Zdravo Marijo.. Pokoj vječni…

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Brat Franjo i Veritas…