ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU - 28.01.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

         Utorak: Sv. Hijacinta Mariscotti, djevica

         Srijeda: Sv. Ivan Bosko, prezbiter       

         Petak: PRIKAZANJE GOSPODINOVO. SVIJEĆNICA  

         Subota: Sv. Blaž (Vlaho), biskup i mučenik

U srijedu je blagdan sv. Ivana Boska koji se svečano slavi kod salezijanaca na Kmanu. Raspored svetih misa imate na oglasnoj ploči. Svečano misno slavlje u 19 sati predvodi nadbiskup Marin Barišić.

U srijedu će biti susret za ovogodišnje kandidate za krizmu i njihove roditelje. Neka dođu svi koji se žele krizmati ove godine na dogovor. 

U petak 2. veljače slavi se blagdan Svijećnice. Mise su u 7 i  18 sati. Prije večernje mise biti će blagoslov svijeća i procesija u  klaustru. Ponesite svijeće sa sobom. U petak je prvi petak u mjesecu i mogućnost za ispovijed.

Posebna svečanost na razini grada biti će u crkvi sv. Dominika u 17.30 sati: nakon Službe svijetla i blagoslova svijeća u crkvi slijedi procesija prema katedrali gdje će se slaviti sveta misa. Početak je to priprave za susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se ove godine održati u Splitu i Solinu. Svaka župe će dobiti i prigodnu svijeću s logom ovogodišnjeg susreta. 

U subotu 3. veljače je sv. Blaž, biskup i mučenik, zaštitnik od bolesti grla. Poslije jutarnje sv. misa u 7 sati biti će obred grličanja. 

U subotu slavimo Dan života. U Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u 17 sati biti će prigodni i zanimljiv program na temu života kroz pjesmu i svjedočenje. Pozivamo obitelji na ovaj susret. 

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Naša ognjišta, Kana…