ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA MAJČINSTVA - TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU - 21.01.2018.

on Posted in Župne obavijesti.

U ovom tjednu slavimo:

 

         Ponedjeljak: Sv. Vinko, đakon i mučenik

         Srijeda: Sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

         Četvrtak: OBRAĆENJE SV. PAVLA APOSTOLA    

         Petak: Sv. Timotej i Tito, biskupi      

         Subota: Sv. Anđela Merici, djevica

Nalazimo se u molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana na temu: „Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči“. Osmina završava na blagdan obraćenja sv. Pavla apostola.

Pozivamo dječake od prvopričesnika do osmog razreda da se uključe u ministrantsku skupinu i kroz pripravu od dva mjeseca postanu poslužitelji kod našeg oltara u crkvi. Susreti će biti subotom u 10.30 sati. Neka se jave  s. Lidiji ili župniku fra Tomislavu.

U utorak je večernja misa posvećena sv. Anti. 15 minuta prije mise u 18 sati je pobožnost na čast sv. Anti, a nakon mise je prigodno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Nakon božićnih blagdana i nastavka škole u župi nastavljamo s redovitim aktivnostima kroz tjedan za osnovce i srednjoškolce. Pozivamo sve srednjoškolce prvog razreda na vjeronauk petkom u 20 sati. Nije dovoljno samo upisati vjeronauk već treba i redovito dolaziti na susrete. 

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda pozivaju vjernike na post petkom kroz Godinu majčinstva. Nakane posta imate na oglasnoj ploči.

Od tiska imamo: novi broj Glasa koncila, Naša ognjišta, Kana…