ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 28. NEDJELJA KROZ GODINU - 50. OBLJETNICA ŽUPE - 15.10.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo: 

         Ponedjeljak: Sv. Margarita Marija Alacoque, djevica

         Utorak: Sv. Ignacija Antiohijski, biskup i  mučenik

         Srijeda: SVETI LUKA, evanđelist

         Četvrtak: Sv. Petar Alkantarski, prezbiter

Naša župa Sv. Trojice na Poljudu slavi 50. obljetnicu djelovanja. Organizirali smo trodnevnu duhovnu obnovu koja se održala ovdje i u župnoj crkvi sv. Trojice kod Pomorske škole. Proslava završava današnjom svečanom Euharistijom u 11 sati koju predvodi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da proslava obljetnice naše župe bude svečana i duhovno plodonosna za sve vjernike ove župe. 

Kroz mjesec listopad molitva krunice Blažene Djevice Marije je pola sata prije večernje mise u 18.30 sati. U ovom tjednu krunicu predmole svećenici. Pozivamo vjernike na molitvu.

U srijedu  u 20.30 sati, u Nadbiskupskom sjemeništu, Ured za pastoral mladih i udruga Hrvatsko nadzemlje organiziraju susret na temu:“Evo, sad ću“. Na susret  pozivamo krizmanike umjesto vjeronauka. 

Na blagdan sv. Luke, molitvene zajednice iz grada organiziraju molitvu za Domovinu po zagovoru sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske. Sveta misa je u 20 sati. Nakon mise je cjelonoćno Euharistijsko klanjanje koje završava svetom misom u petak u 7 sati.

U četvrtak i petak se održava 23. međunarodni teološki simpozij u Velikoj dvorani Centralnog bogoslovnog sjemeništa na temu: „Vjera i sport u susretu“. Simpozij započinje u četvrtak u 17 sati. 

Iduće nedjelje u Crkvi slavimo „Misijsku nedjelju“. Molimo za misije i misionare. Milostinja na nedjeljnim misama ide za potrebe misija.

Od tiska imamo Glasa koncila, MAK - Mali Koncil za djecu, Živo Vrelo, Veritas…