ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 22. NEDJELJA KROZ GODINU 03.09.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak: Sv. Ruža Viteberska,

Četvrtak: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

Petak: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE, blagdan

Subota: Sv. Petar Claver, prezbiter

Sutra počinje nova školska godina. U našoj crkvi od ove školske godine imamo nedjeljnu misu za djecu u 10 sati. Misa na kojoj pjeva župni zbor je u 9 sati, a misa za mlade u 11.30. Večernja misa je u 19 sati. 

U srijedu imamo sastanak članova Župno pastoralnog i Ekonomskog vijeća u 20 sati. Vijećnici svoje pozivnice mogu uzeti u sakristiji poslije mise.

U četvrtak počinjemo sa susretima FRAME u 20.30 sati u dvorani našeg samostana. Pozivamo mlade da se uključe na ove susrete. Posebno ovogodišnje krizmanike i srednjoškolce. 

U petak je blagdan Male Gospe koja se svečano slavi u Solinu i Vepricu. Plakate imate na oglasnoj ploči. 

Hodočašće relikvije tijela sv. Leopolda Mandića u Hrvatsku i Herceg Novi prolazi ove godine kroz grad Split. U nedjelju 17. rujna u Svetištu Gospe od Pojišana tijelo dolazi u oko 18 sati. Raspored misa, bdijenja i molitvi sa nedjelje na ponedjeljak imate na plakatu oglasnog prostora. 

U našoj župi imamo 50 vjernika za kumstva djece u Africi. Kumstvo se ostvaruje uplatom za jednogodišnje školovanje osnovaca 50 € a srednjoškolaca 100 €. U ovom ćemo mjesecu doći do kumova zbog obnove kumstva, a mogu se uključiti i novi kumovi.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila sa svojim zanimljivim sadržajima o Crkvi u Hrvata, MAK - Mali Koncil za djecu s poučnim vjerskim sadržajima, Veritas- mjesečnik.