ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - 21. NEDJELJA KROZ GODINU 27.08.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj         

         Utorak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja        

U Udbini se 9. rujna slavi DAN HRVATSKIH MUČENIKA. Raspored slavlja imate na oglasnoj ploči i na web stranici Gospićko- senjske biskupije

Hodočašće relikvije tijela sv. Leopolda Mandića u Hrvatsku i Herceg Novi prolazi ove godine i kroz grad Split. U nedjelju 17. rujna u Svetištu Gospe od Pojišana tijelo dolazi u večernjim satima. Raspored misa, bdijenja i molitvi sa nedjelje na ponedjeljak imate na plakatu oglasnog prostora. Oproštaj i polazak za Rijeku je dan poslije, u ponedjeljak 18. rujna. Molimo naše aktivnije vjernike i mlade koji bi sudjelovali u ovom slavlju kroz službu redara i čuvara tijela sv. Leopolda da se što prije jave u župni ured ili fra Tomislavu.  

Prošle godine u ovo doba u našoj župi je bio misionar fra Ilija Barišić. Tom prigodom tražili smo kumstva za djecu u Africi. Javilo se oko 50 vjernika za kumstva i uplatili za jednogodišnje školovanje osnovaca 50€, a srednjoškolaca 100€. U ovom tjednu ćemo nastojati doći do kumova zbog obnove kumstva a mogu se uključiti i novi kumovi. Više o ovome imate na oglasnoj ploči. 

Iduće nedjelje imamo novi raspored nedjeljnih misa. Jutarnja misa na kojoj pjeva župni zbor biti će od sada u 9 sati. Dječja misa se slavi u 10 sati, misa za mlade u 11.30 i večernja misa ostaje do daljnjega u 19 sati.   

Tisak: novi brojevi Glasa koncila sa svojim zanimljivim sadržajima, Brat Franjo, Živo Vrelo….