ŽUPNE OBAVIJESTI - GODINA OČINSTVA - PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO 06.08.2017.

on Posted in Župne obavijesti.

Kroz ovaj tjedan slavimo:

         Ponedjeljak: Sv. Siksto, papa i drugovi mučenici     

         Utorak: SV. DOMINIK, prezbiter

         Srijeda: SV. TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA

         Četvrtak: Sv. Lovro, đakon i mučenik

         Petak: SV. KLARA ASIŠKA, djevica

Povodom svetkovine Velike Gospe u splitskom svetištu Gospe od Pojišana od danas počinje Devetnica na čast Velikoj Gospi. Raspored devetnice i sv. misa imate na plakatu oglasne ploče ispred crkve.

Ured za pastoral naše nadbiskupije organizira Hodočašće mladih od Gospina prasvetišta u Solinu do Gospina svetišta u Sinju. Okupljanje je u subotu 12. kolovoza u Solinu. Prilika za svetu ispovijed je od 19.30 sati. Svetu misu u 21 sati predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup. Oko 22 sata mladi kreću pješice prema Sinju. U nedjelju 13. kolovoza sv. Misu u Sinjskom svetištu za mlade predvodi gvardijan fra Petar Klapež u 6 sati.  

Blagdan sv. Klare, majke i utemeljiteljice sestara klarisa, svečano će biti proslavljen u petak, 11. kolovoza u samostanskoj crkvi redovnica klarisa u Splitu središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati koje će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Jutarnje misno slavlje u 8 sati predvodi franjevački provincijal fra Joško Kodžoman.

Povodom Godine očinstva, naša nadbiskupija organizira izložbu radova „Lice Milosrđa“ akademskog kipara prof. Krune Bošnjaka. Izložba traje do 20. kolovoza 2017. godine u palači Skočibušić-Lukaris na Peristilu u Splitu. Svi mogu poći vidjeti ovu izložbu. Plakat imate na oglasnoj ploči.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila sa svojim zanimljivim sadržajima, Brat Franjo, Živo Vrelo…