ŽUPNE OBAVIJESTI - 27. NEDJELJA KROZ GODINU - 06.10.2019.

U ovom tjednu slavimo:        

         Ponedjeljak: Bl. Djevica Marija od Krunice

         Utorak: Sv. Šime, zaštitnik grada Zadra

         Srijeda: Sv. Dionizije, biskup i drugovi, mučenici

Kroz ovaj mjesec imamo Listopadsku pobožnost i molimo krunicu pola sata prije večernje mise. Krunica je u 18.30, a misa u 19 sati. 

Još jednom pozivamo sve koji se žele krizmati u ovoj školskoj godini da redovito dolaze na vjeronauk i nedjeljnu svetu misu. Još više to vrijedi za pripravnike kojih ima jako malo u odnosu na prošle godine. Uvjet za krizmu je redoviti vjeronauk u školi i župna kateheza kroz dvije godine. Nakon mise se treba upisati u bilježnicu koja se nalazi u sakristiji.

U utorak je Dan neovisnosti, državni praznik. U utorak neće raditi župni ured, osim po dogovoru. 

Zahvaljujemo svim vjernicima koji su se uključili u kumstva i tako pomogle naše misije u Africi i državi Kongo. Ove godine od pomoći vjernika u školu se upisalo 120 đaka. Mi i dalje primamo vašu pomoć za školovanje djece. Da dijete nauči čitati i pisati kroz godinu dana školovanje se plaća 50 eura, za srednju školu 100 eura i za studij 300 eura. Od ovog mjeseca skupljamo pomoć za školsku godinu 2020/2021.  

Pozivamo dječake koja žele biti ministranti na susrete za ministrante subotom u 10 sati. Treba nam poslužitelja kod oltara koji pomažu svećeniku i svojoj crkvi.

Iduće nedjelje župa Materinstva BDM na Brdima slavi svoju župnu svetkovina. Program pripreme kroz  trodnevnicu i raspored misa za svetkovinu imate na oglasnoj ploči. 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas, Živo Vrelo...