ŽUPNE OBAVIJESTI - 19. NEDJELJA KROZ GODINU - 11.08.2019.

U ovom tjednu slavimo:

         Utorak: Sv. Poncijan i Hipolit, mučenici

         Srijeda: Sv. Maksimilijan Marija Kolbe, svećenik i mučenik 

         Četvrtak: UZNESENJE BL. DJ. MARIJE, SVETKOVINA

         Petak: Sv. Roko Montpejerski, redovnik

Uz 19. Nedjelju kroz Godinu danas slavimo i sv. Klaru Asišku koja je živjela u vrijeme sv. Franje Asiškoga i čiji red je sv. Franjo osnovao.

U srijedu u 19.30 sati imamo sastanak župno-pastoralnog vijeća naše župe. Pozivnice vijećnici mogu uzeti poslije misa u sakristiji.      

U četvrtak je svetkovina VELIKE GOSPE i državni blagdan. Svete mise u našoj crkvi su po nedjeljnom rasporedu u 8.30 i 10 sati, te večernja misa u 19 sati. Središnja proslava na razini grada je u Gospe od Pojišana. Ujutro su mise u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Gradska zavjetna procesija sa slikom pojišanske Gospe ulicama grada kreće u 18 sati. Svečano misno slavlje u 19 sati predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit.

Nakon četiri godine župničke službe i tri godine službe župnog vikara u našoj župi sv. Trojice na Poljudu, fra Frano Delić je dobio novu službu župnika na Brodarici-Krapanj kod Šibenika. On će iduće nedjelje slaviti oproštajnu misu u 10 sati. Pozivamo vjernike na ovu misu a fra Frani zahvaljujemo na pastoralnom djelovanju u župi i gradu u njegovu trećem mandatu u ovoj župi na Poljudu. 

Na oglasnoj ploči imate popis djece, njihov uspjeh u školi i zahvalno pismo učenika koja se školuju u Kongu kroz kumstva naših vjernika. Školovanje jednog djeteta kroz godinu dana stoji 50 eura za osnovnu i 100 eura za srednju školu. Školovanje na fakultetu stoji 300 eura. Pozivamo vjernike da obnove svoja kumstva i primamo nova kumstva od vjernika koji se žele uključiti u ovu akciju.    

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila i Živo Vrelo